tisdag 21 juni 2011

Intressant artikel

Råkade stöta på denna artikel på aftonbladet när jag skummade igenom, och tyckte det var intressant.. klistrar bara in små utdrag ur artikeln, men vill du läsa hela finns den här:


http://www.e24.se/lifestyle/kronikor/har-ar-yrkena-som-skiljer-sig-mest_2880780.e24
  
Här är yrkena som skiljer sig mest
Här finns det svart på vitt vad som krävs för att ett förhållande ska hålla. I korta drag gäller det att vänta till efter 30, skaffa en hög utbildning och att välja en jämnårig partner med liknande utbildningsbakgrund.

Det är alltså ingen brådska med att stadga sig. Enligt statistiken sepererade tre av tio par som var under 25 år vid parbildningen. Ju högre medelålder, desto färre var separationerna. 

Yrkesvalet visar sig också ha betydelse. Gemensamt för grupperna med den största andelen skilsmässor är att det handlar om yrken med låg utbildning. Brandmän, väktare och kriminalvårdare ligger i topp när det gäller separationer. Var fjärde person i den yrkesgruppen bröt upp från relationen. Jobb inom kök och restaurang, service, bygg och fabrik finns också på separationernas tio-i-topp. 

Högutbildade däremot verkar hålla ihop. De yrken som har lägst andel skilsmässor är jobb som kräver högskoleutbildning. Högst ligger ”specialister inom biologi, jord- och skogsbruk”, där bara en person av tio hade brutit upp från sin partner. Civilingenjörer, arkitekter, fysiker och förskollärare är andra med lång- variga relationer.


Med andra ord så borde min sambo känna sig trygg att vi inte kommer separera, fast å andra sidan så låg ju hans yrkesval i farozonen.. Jaja, det är sånt man får oroa sig för när man väl har gift sig! Däremot vet jag inte om det är en artikel jag tror så värst mycket på, utan tror mer att det har med personkemi, engagemang och annat att göra ifall man håller ihop eller separerar sig. Alla par går ju igenom sina dalar med upp och nedgångar, men vissa människor ger upp istället för att kämpa, medan andra väntar ut stormen så att säga. Även uppfostran tror jag kan spela roll. Det var allt för mig, hej.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar